top of page

Crew

Regisseur

Joke Olthaar maakt met BERG haar eerste lange film. In 2013 maakte ze de muziekdocumentaire ‘Hier is Harry Merry’, een succesnummer op het Internationaal Filmfestival Rotterdam van dat jaar en door de Volkskrant omschreven als ‘een waar Pareltje.' Met André Schreuders samen maakte ze de absurdistische korte film ‘Duet van drie idioten’. Joke heeft een rijke ervaring als theatermaker voor kinderen. Al haar voorstellingen gaan over de natuur of in de natuur. Zo maakt ze onder de naam ’n Bries, theater in de natuur op het Rotterdamse Brienenoordeiland. Kijk hier een introductie van de film door Joke.

Cameraman

André Schreuders is een filmmaker en filosoof, die voor zijn eigen films vaak zelf de camera voert en bekend staat om zijn poëtische en persoonlijke blik op de werkelijkheid. Eerdere films zijn onder meer: Langs de Kapellekensbaan, Uit het hart van Odessa, het prijswinnende filmessay Manifest voor een vrije val en de korte speelfilm Licht die geselecteerd is voor het filmfestival van Cannes. André heeft een voorkeur om in een bergmeer te zwemmen van 4 graden of kouder.

Producent

seriousFilm (Marc Thelosen en Koert Davidse) is een Rotterdamse producent met een speciale voorkeur voor kunstzinnige films en andere bijzondere projecten. Ze produceerden veel succesvolle festivalfilms en televisiedocumentaires, waaronder To Stay Alive - a method met Michel Houellebecq en Iggy Pop, the Origin of Creatures van kunstenaar Floris Kaayk, de documentaire Schapenheld die momenteel in de bioscoop draait en veel films van André Schreuders. Marc heeft hoogtevrees en is daardoor de perfecte eerste kijker van ons  beeldmateriaal.

Editor

Katarina Türler is geboren en getogen in het bergland bij uitstek (Zwitserland). Ze monteerde veel documentaires, speelfilms en kunstfilms. Beroemde titels waaraan ze werkte: Farewell Paradise, Winter Silence, Love affair with ego en Matthews Laws.

"In de bergen kom ik al zolang ik het me kan herinneren. Eerst in een draag-rugzakje op de rug van mijn vader, daarna zelf lopend. Elke zondagochtend trokken wij eropuit in onze rode Mini richting een wandelgebied. Soms had ik er geen zin in. Maar elke keer als we 's avonds na een dag in de frisse lucht met veel beweging en vol van indrukken terug naar huis reden, was ik intens gelukkig."

Colorist

Reinier van Brummelen is cameraman, visual effects designer en gaffer van vele films voor regisseurs als Peter Greeneway, Ben Sombogaart en Simon Pummel. Hij regisseerde To Stay Alive - een methode met Michel Houellebeq en Iggy Pop. Voor BERG liet hij zich inspireren door de landschapsfotografie van pionier Eadweard Muybridge.

Geluidsontwerper

Hugo Dijkstal ontwierp en mixte het geluid van vele films variërend van publieksfilms als  Zij gelooft in mij, Crazy, De brief voor de koning, TV-series als Hertenkamp, tot kunstzinnige films als de bergfilm Ascent van Fiona Tan of Over Fenomenen en Existenties No.3 van André Schreuders. Hugo heeft veel ervaring in de bergen en het maken van geluid bij bergfilms. Hij ziet de berg voor zich: "De berg is mythisch."

Muziek

Rutger Zuydervelt, ook bekend als Machinefabriek, maakt sinds 2004 onder deze naam vele albums en geeft hij performances in elektronische muziek die wordt omschreven als noise, ambient en/of elektroakoestische muziek. Hij werkt samen met andere muzikanten zoals Dirk Serries (BE), Ralph Steinbrüchel (SW), Gareth Davis (UK/NL), Michel Banabila, Roel Meelkop, Jaap Blonk, Dead Neanderthals en Tim Catlin (AU). Rutger n.a.v. zijn bergtochten: "Ze noemen het niet voor niets ‘een berg overwinnen’, zo kan het ook voelen."

bottom of page