top of page

NIEUWS

  • Facebook
  • Instagram
crystal pine.jpg

Op 8 oktober tijdens het International Sound and Film Music Festival in Samobor Kroatië is het mooie werk van Rutger Zuydervelt en Hugo Dijkstal voor de soundtrack van BERGonderscheiden voor met de Crystal Pine voor de beste originele score voor documentaires.

CMIFF Laurel Black(1).png

Op 19 september in Uzgorod, Ukraine heeft BERG een speciale jury prijs gekregen tijdens het Carpatian Mountain International Film Festival 2022.

lmestia prix.png

Op 21 augustus in Mestia Georgië heeft de jury haar Grand Prix 2022 gegeven aan BERG voor “a rare cinematic chance to meditate with the filmmakers and feel the pure and devine essence of the mountain.”

Best Experimental Feature - CIUDAD DE MEXICO INTERNATIONAL FILM FESTIVAL - 2022_edited.png

Op 17 juli is BERG in Mexico City onderscheiden met de prijs voor  Best Experimental Feature. 

Mediawave award_edited_edited.jpg

Op 6 mei ontving BERG een Experimental Award for Outstanding Sight tijdens Mediawave in Hongarije. Het festival vond plaats in het afgelegen dorp Kiscsősz, waar filmmakers, muzikanten en studenten samenkwamen en een tijdelijke gemeenschap vormden.

SPECIAL JURY.png

Op 10 april won BERG de speciale juryprijs op het Ulju Mountain Film Festival in de Republiek Korea. Het festival had een selectie van 148 films met een natuur- en avontuurthema. Regisseur Joke Olthaar en cameraman André Schreuders kregen de kans om lange live Q&A te doen via een videoverbinding.

laurel NFF.jpg

Op 30 september heeft BERG de prijs gewonnen van het Forum van de Regisseurs competitie van het Nederlands Film Festival 2021. Krachtig, zintuiglijk en rijk in haar eenvoud, aldus het juryrapport. Lees het hier.

Schermafbeelding 2021-06-23 om 11.08.06.png

Runner up in de BGL Publieksprijs van het  International Film Festival Rotterdam!

BERG gaat in premiere tijdens het  International Filmfestival Rotterdam van 2 tot 6 juni 2021. We zijn erg blij dat we kunnen aankondigen dat we BERG daadwerkelijk in de bioscoop kunnen vertonen! 

 

Vertoningen:

4 juni, 19.30u Pathe 4

5 juni, 12.45u LantarenVenster 6
5 juni, 19.15u KINO 4
6 juni, 13.15u Cinerama 1
6 juni, 21.15u Cinerama 5

The soundtrack van BERG is uitgebracht o.a. op CD Verkrijgbaar via Bandcamp.

 

Dit is geen gewoon album van een soundtrack. De CD bevat twee nummers. Nadat het sounddesign voor de film was afgerond, besloten Hugo Dijkstal en Rutger Zuydervelt (aka Machinefabriek) het geluid opnieuw te arrangeren tot één lang stuk van 30 minuten. Dat is de eerste track.
Het tweede nummer van het album is gemaakt in een veel eerder stadium van de BERG-film. Voordat de montage begonnen was, maakte Rutger een eerste schets met als gast Peter Hollo (Tangents, FourPlay String Quartet, raven) op cello. Peter en Rutger hadden al jaren contact, maar dit was de eerste keer dat ze samenwerkten. Geïnspireerd door Joke Olthaars ideeën over haar film en wat de muziek zou kunnen belichamen, nam Peter een paar cello-improvisaties op vanuit zijn geboorteplaats in Australië. Deze opnames werden opnieuw gemonteerd en gecombineerd met de elektronica van Rutger tot een stuk van een half uur dat diende als voorgestelde basis voor de soundtrack van de film. Verderop in het werkproces van de film werd besloten dat de muziek een andere richting nodig had - er was een meer minimale benadering nodig, een benadering die meer ging over het toevoegen van textuur en zeer subtiele kleur, en naadloos opging in de mix van natuurgeluiden van Hugo Dijkstal. De schets met Peter Hollo is op dit album bewaard gebleven. De twee vullen elkaar aan als luisterervaring.

bottom of page