top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverasman

BERG winnaar Forum van de regisseurs - 30 september 2021

Regisseur Joke Olthaar ontving vanavond in de theaterzaal van Bibliotheek Neude de VEVAM Fonds Prijs van het Forum van de Regisseurs 2021. De jury, bestaande uit makers Shady El-Hamus, Isabel Lamberti en Sandra Beerends, schreef over de winnende filmproductie: “Krachtig, zintuiglijk en rijk in haar eenvoud.“ Voor de zevende editie van het competitieprogramma Forum van de Regisseurs waren acht Nederlandse auteursfilms geselecteerd. Curatoren van dit programma zijn filmjournalist en programmeur Hugo Emmerzael en filmmaker Beri Shalmashi. Dit jaar lag de focus op de zintuigelijke ervaring van kijken en de fysieke ontmoeting tussen makers en publiek.


De jury over de film Berg:

“Er was één film waar we allemaal stil van werden, Een film die ruimte biedt aan de eigen verbeelding, waardoor je als kijker ervaart, relativeert en soms zelfs verdwijnt in die onmetelijke natuur, die onverstoorbaar en bijna onmerkbaar haar eigen verhaal vertelt.

De jury prijst de prachtige beelden van een cameraman die zijn statische onderwerp verrassend dynamisch weet te vangen. Ook het sounddesign en montage raakten precies de goede toon tussen dat wat er ‘gewoon is’ en de mystiek die het omringt.”

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page